Menu

Skip to: Site menu | Main content

Nieuws

Coronaprotocol zwemmen in de Duikelaar

Johan-H 06-11-2021

Vanaf zaterdag 13 november gelden er opnieuw aangescherpte coronamaatregelen. Wij volgen de landelijke richtlijnen en de geldende richtlijnen voor binnenzwembaden. Wij vragen leden en ouders/verzorgen om onderstaande richtlijnen goed door te lezen en op te volgen bij bezoek aan het zwembad of clubgebouw 'de Onderduiker'.

De wijzigingen per 13 november zijn hieronder dikgedrukt. 

  • Houd je aan de basisregels.
  • Kom alleen als je geen last hebt van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn, koorts of benauwdheid. Dit geldt voor alle leden, ouders/verzorgers en vrijwilligers!
  • Voor alle bezoekers van 18 jaar en ouder is een geldig coronatoegangsbewijs (negatieve testuitslag, vaccinatiebewijs of herstelbewijs) verplicht. Dit geldt voor alle leden/zwemmers van 18 jaar en ouder, maar ook voor ouders/verzorgers (18 jaar en ouder). Voor personeel en vrijwilligers geldt deze verplichting niet. Voor lesgevers die na het lesgeven deelnemen aan de seniorentraining, is het coronatoegangsbewijs wél verplicht. 
  • De tribune en de koffiehoek van Zwembad de Duikelaar zijn gesloten voor alle bezoekers van 18 jaar en ouder. Ouders/verzorgers kunnen dus niet blijven kijken/wachten tijdens de lessen. Ouders/verzorgers mogen wél het gebouw binnen om hun kind(eren) op te halen en/of te helpen omkleden indien nodig. Dit mag echter alleen met een geldig coronatoegangsbewijs.
  • Bij de ingang van Zwembad de Duikelaar en bij de ingang van de Onderduiker wordt gecontroleerd op het coronatoegangsbewijs. Zorg dus dat je/u het coronatoegangsbewijs en een geldig ID-bewijs meeneemt. Zonder geldig coronatoegangsbewijs wordt de toegang geweigerd.
  • Bij binnenkomst is er een mogelijkheid om je handen te desinfecteren.
  • Er kan in de Duikelaar gebruik gemaakt worden van de douches en alle kleedkamers.
  • Er geldt een dringend advies om buiten het water 1,5 meter afstand te houden.
  • Na afloop van het zwemmen is het niet mogelijk om bijeen te komen in de Onderduiker. De Onderduiker is alleen nog beschikbaar voor vergaderingen en lessen; niet voor horecagerelateerde activiteiten.
  • Vrijwilligers mogen personen die zich niet aan de regels en instructies houden de toegang weigeren tot het zwembad en/of de Onderduiker.

Wanneer er vragen zijn met betrekking tot dit coronaprotocol, dan kunt u contact opnemen met de Technische Commissie via tc@hgrb.nl.

Rabo Clubsupport - stem op ons!

admin 04-10-2021

Vanaf vandaag kun je je stem uitbrengen voor de Rabo Clubsupport actie. Reddingsbrigade Hardinxveld-Giessendam doet ook mee. Kunnen wij op jouw stem rekenen?

Stem nu direct in de Rabo App of online op rabobank.nl/clubsupport.

 Stem op Reddingsbrigade Hardinxveld-Giessendam

Open avond

maartje 30-08-2021

Heb je een zwemdiploma en wil je nog iets beter leren zwemmen? Of lijkt het je tof om later op één van de reddingsboten te varen? Kom op vrijdagavond 10 september zwemmen op de open avond van de Reddingsbrigade!
Om 18.30 uur beginnen we met de opleiding tot en met 9 jaar. Kinderen kunnen tijdens de opleiding kennis maken met diverse onderdelen, zoals het werpen van reddingsmiddelen en het opduiken van ringen.
Om 19.30 uur mogen deze kinderen weer naar huis en kan de groep vanaf 10 jaar starten met hun lesuur.
Om 20.30 uur kunnen de vijftienplussers een training volgen, waarin aan de conditie wordt gewerkt door gevarieerde banen te zwemmen. We hopen op een gezellige opkomst!
Geïnteresseerden kunnen zich 5 minuten voor hun zwemtijd melden in de hal van Zwembad de Duikelaar in Hardinxveld-Giessendam.

Inzet eenheden NRV in overstromingsgebieden Zuid-Limburg

Johan-H 15-07-2021

Bron: Reddingsbrigade Nederland

De Nationale Reddingsvloot (NRV) is in de nacht van woensdag op donderdag door de sectie Brandweer van Veiligheidsregio Zuid-Limburg verzocht met spoed bijstand te verlenen in de met grote wateroverlast kampende gebieden. Daarop rukten 11 NRV-eenheden van peloton 3 uit en 12 van peloton 5. Vanmiddag vertrokken 16 NRV-eenheden van peloton 2 uit Amstelveen naar het eveneens zwaar getroffen België, op verzoek van het Landelijk Operationeel Coördinatiecentrum (LOCC).

Update 21 juni: zwemlessen blijven doorgaan

Johan-H 22-06-2021
Afgelopen week hebben ruim 90 leden afgezwommen voor het diploma in coronatijd. Het zwemseizoen is gelukkig nog niet voorbij, want we blijven de komende weken nog zwemmen op woensdag- en vrijdagavond!
 
Lessen in juni
In tegenstelling tot andere jaren, zullen we in juni/juli gewoon lessen blijven geven. Hiervoor gelden dezelfde tijden als afgelopen 2 weken, waarbij elke lesgroep 1 uur kan zwemmen.
 
De lessen in juni worden gebruikt om op te leiden voor de officiële diploma's, waarvoor we hopelijk eind 2021 examen kunnen doen. Verder informatie over het examenzwemmen volgt later via het clubblad De Boei.
 
Vrij zwemmen
Als afsluiting van het seizoen gaan we op woensdag 7 en vrijdag 9 juli vrij zwemmen. Iedereen kan komen vrij zwemmen op zijn/haar eigen zwemtijd!
 
Hopelijk zien we jullie de komende weken nog in het zwembad! Bij vragen over het zwemmen kan contact opgenomen worden met de Technische Commissie via tc@hgrb.nl.

Inhoud syndiceren